10 Mar 2014

Zašto je pivo zdravo?


Dobrodošli

Nakon nekoliko ozbiljnijih tekstova, dolazi red da se malo razonodimo. Od više ljudi ste možda čuli da ne samo pivo, već i neka druga alkoholna pića mogu imati povoljan uticaj na zdravlje čoveka i to najčešće baš od onih koji ista konzumiraju. Međutim pošto isti ti vrlo često imaju višak kilograma, kondiciju čoveka od 80 godina sa 2 "bypass"-a, potrebu da kupuju "Cialis" i mnoge druge zdravstvene probleme, to nas navodi da tu tvrdnju dovedemo u pitanje. 

8 Mar 2014

Velike pivare u Srbiji



Dobrodošli!

Danas ćemo baciti pogled na pivare u Srbiji. U većini zemalja sa dugom tradicijom proizvodnje piva, male i srednje pivare su pravo ogledalo piva u toj zemlji, dok su velike pivare najčešće izvozno orientisane. Iako se u Srbiji pivo proizvodi više od 200 godina, malih pivara nažalost skoro i da nema, a i veliki deo stranih piva koje možemo kupiti na našem tržištu se pune u srpskim pivarama i često nisu tako kvalitetna kao ona proizvedena u svojim matičnim pivarama. Pogledajmo u kojoj pivari se toče koja piva i kakvu nam ponudu nude.

1 Mar 2014

Karakteristike "ALE" piva - nastavak


Pozdrav!

Danas nastavljamo priču koju smo započeli prošlog puta, a to je ALE PIVO. Pošto zaista nema potrebe da dužimo priču, nastavimo gde smo stali.